HET BESTUUR

een actief bestuur dat zich inzet voor kennisverspreiding, organisatie van evenementen en het verbinden van ons netwerk

1612232457415

Roanne van Voorst

Toekomst-antropoloog – Voorzitter

Roanne is toekomst-antropoloog en werkt als Universitair Docent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is momenteel hoofdonderzoeker van een door de Europese Commissie gefinancierd, internationaal onderzoek naar de digitalisering van gezondheidszorg. Roanne maakt een maandelijks hoorspel, The Emic, en co-creëerde de Nationale Toekomst Cursus, in samenwerking met STT en Fontys. Meer over haar werk lees je op anthropologyofthefuture.com.

evelien

Evelien Dieleman

Trendonderzoeker – secretaris

Evelien helpt organisaties met het vertalen van inzichten en trends naar toekomstbestendige strategieën, innovaties, producten en diensten. Ze biedt een gevarieerde set aan kwalitatieve onderzoeksmethoden en toekomstverhalen om deze vertaling te kunnen maken. Daarnaast traint ze deze organisaties om de vaardigheden zelf in huis te halen en dat doet ze vanuit haar trend research agency TrendCult.

thumbnail Image 1

mirjam gaal

Trendonderzoeker – algemeen bestuurslid

Mirjam, trendonderzoeker bij Buro Zorro, zet haar passie voor trends in om bedrijven toekomstbestendig te maken. Naast haar expertise in trendanalyse richt ze zich ook op taboe-onderwerpen, omdat ze gelooft dat ze inzicht bieden in de huidige tijdsgeest. Door de taboes bespreekbaar te maken op haar Instagram-kanaal, Forbidden Forecast, bevordert ze authenticiteit en zelfexpressie. Met haar scherp oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en passie voor inclusiviteit brengt ze een unieke mix van inzicht en activisme naar haar werk.

Femke foto 2

femke sikkema

Trend- en toekomstonderzoeker – penningmeester

Femke werkt als trend- en toekomstonderzoeker bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ze ondersteunt de organisatie in het duiden van trendsignalen en het verkennen en afstemmen op mogelijke toekomsten. Ze is dagelijks bezig met de toekomst van voeding, dierenwelzijn, natuur, landbouw, productveiligheid, alcohol en tabak. Het mooie van haar vak vindt ze dat haar werk mensen helpt om los te komen van de eigen denkkaders, waardoor nieuwe oplossingsrichtingen ontstaan voor complexe vraagstukken.

1696591519841

Michelle Hermans

Trendonderzoeker – algemeen bestuurslid

Als trendonderzoeker zet Michelle continu haar voelsprieten in om op te pikken wat er verandert in onze maatschappij. Momenteel werkt ze bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) aan een toekomstbestendig mbo. Eerder deed Michelle onderzoek voor bedrijven, organisaties en overheden, en mocht ze studenten van de Fontys opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle (TCL) de fijne kneepjes van het vak leren.

1684481025574

Manouk van de Ven

Trendonderzoeker – algemeen bestuurslid

Manouk is afgestudeerd van de opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle en past haar kennis nu toe in haar werk als (trend)onderzoeker. Door haar open blik duikt ze graag in uiteenlopende thema’s, de toekomst van de gezondheidszorg is op dit moment toch wel haar favoriet.