WAT WIJ DOEN

Kennis uitwisselen, elkaar helpen groeien & up-to-date houden & faciliteren van intervisie

photo 1582050370016 112d65c8c92a scaled
photo 1628067630818 fa3e19d96b27

Een netwerk voor professionals

Als je werkzaam bent op het gebied van toekomstonderzoek dan weet je hoe belangrijk het is om in verbinding te staan met de wereld en met elkaar. We bieden een netwerk met professionele leden binnen het vakgebied om van elkaar te leren en elkaar te helpen groeien.

De Dutch Future Society organiseert online en offline meetings voor haar leden. We houden elkaar up-to-date en bespreken voorbeelden en methoden die we tegenkomen. We bezoeken soms ook gezamenlijk een inspirerende tentoonstelling. Daarnaast faciliteren we intervisie voor leden die elkaar professioneel willen ondersteunen.

• Workshops (ook online)
• Netwerkborrels
• Lezingen (ook online)
• Groepsbezoek, b.v. aan de Dutch Design Week
• Intervisie met collega-professionals
photo 1582050370016 112d65c8c92a scaled
Die gedeelde kennis komt niet alleen aan onze praktijken ten goede, maar ook de aan de samenleving. Zo máken we ook dingen zoals de Nationale Toekomstcursus en kunnen leden bijdragen aan de Trendrede.

Trendrede

In de Trendrede geven trendredenaren jaarlijks al meer dan een decennium de temperatuur van de samenleving weer.
De trendredenaren zijn nieuwsgierig naar verschuivingen in waardenpatronen.
Daarbij laten ze zich voeden door ontwikkelingen in politiek, maatschappij, economie en cultuur. Ze halen inspiratie uit openbare bronnen, hun eigen praktijk, workshops met diverse groepen, waaronder de trendprofessionals die aangesloten zijn bij DFS.
De Trendrede reikt inspirerende voorbeelden aan van ontwikkelingen en vroege signalen van hoe de samenleving verandert.

photo 1628067630818 fa3e19d96b27

Nationale Toekomstcursus

Wij geloven dat Nederlanders ‘toekomstgeletterd” moeten worden. Veel mensen hebben momenteel het idee dat ze geen enkele invloed hebben op onze toekomst. Er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van toekomstverkennende technieken als basis voor hun beslissingen. En daarom willen wij Nederland een cadeau aanbieden: De Nationale Toekomstcursus.

Deze cursus wordt momenteel gemaakt, door een samenwerkingsverband van Stichting Toekomst en Techniek, de Dutch Future Society en Fontys Hogeschool.

Wil je meedenken over het curriculum? Dat mag, Meld je aan als ‘samen vooruit’ lid en laat ons bij je aanmelding weten dat je interesse hebt in de NT-werkgroep.