algemeen

Terugblik DDW verwerksessie Rozenbrood

Rozenbrood Trendacademy organiseerde onlangs een verwerksessie van de Dutch Design Week 2019. DFS leden waren daarbij van harte welkom en DFS-lid Marlieke van Schalkwijk was erbij. Zij schrijft:

De Dutch Design Week is fantastisch, maar ook overweldigend: wanneer heb je alles gezien? En wat neem je mee naar huis? Hoe kun je de trends toepassen in je eigen werk? Rozenbrood organiseerde op 15 november een verwerkingssessie voor de DDW om samen met vakgenoten deze vragen te beantwoorden. Om even stil te staan bij alles wat opviel en inspireerde.

In de eerste ronde van de workshop deelden we de signalen, woorden en beelden die ons het meeste bij waren gebleven. Van stillevens tot social tech: het liep behoorlijk uiteen. We verdiepten die beelden met trendkaarten, en maakten een verdeling tussen esthetiek, verkenning en oplossing. We probeerden signalen samen te brengen in trendclusters. Wéér erg lastig, maar wederom een goede oefening. Eén middag was eigenlijk te kort. Maar voor mij was het heel waardevol om trends verder uit te diepen met andere verkenners, die weliswaar op dezelfde Dutch Design Week waren geweest, maar hele andere signalen mee naar huis namen.