inspiratie

Gespot: Brave New World Conference

Brave New World is een jaarlijkse conferentie voor mensen die willen weten wat de toekomst in petto heeft en hoe dit hun leven, beleid of werk zal beïnvloeden. Op maandag en dinsdag 9 en 10 november 2020 zullen de werelden van cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en verhalen elkaar raken. We bespreken welke ethische en maatschappelijke impact nieuwe technologieën op het menselijk leven kunnen hebben, nog voordat de innovaties in de samenleving worden geïntroduceerd.

Programma
Dit jaar behandelen we twee hoofdthema’s. De eerste is The Future of (In)Equality, met onderwerpen als de invloed van technologie op democratie, economie, (on)gelijkheid en de toekomst van de mensheid.  Denk aan antropoloog van de toekomst Roanne van Voorst over ‘sustainable humanity’, kunstenaar Lisa Mandemaker over hoe we ook in de toekomst gezond verstand gebruiken, Managing Director van het Solonian Democracy Institute Roslyn Fuller vertelt over politieke en tech-gedreven (on)gelijkheid, en beleidsanalist Trivik Verma praat over de impact van technologie op het ontwikkelen van inclusieve steden. 

Het andere thema is Starship Humanity. Over het koloniseren van planeten, het ontmoeten van onze ruimte-buren en het ontwikkelen van buitenaardse regelgeving, ethiek en culturen. We hebben Mars Society oprichter Robert Zubrin  die ons zal vertellen over de wens om Mars te koloniseren, astrofysicus Vincent Icke praat over onze exo-buren, rechten-professor Tanja Masson-Zwaan legt uit hoe ruimte wetgeving tot stand komt en Andy Miah focust juist op buitenaardse ethiek. Natuurlijk hebben we ook ruimte-kunstenaars zoals Nahum, Michael Najjar en Angelo Vermeulen.

Tickets en meer informatie
Ben je voorbereid op een Brave New World? Wil je nieuwe inzichten opdoen, deelnemen aan discussies, collega’s uit verschillende sectoren ontmoeten en nieuwe visies op het leven, de maatschappij, het beleid en de overheid ontdekken? Bestel je online tickets op: www.bravenewworld.nl