algemeen

Geslaagd DFS Toekomstdiner!

Op 5 februari schoven 12 DFS-leden aan bij het DFS Toekomstdiner The Table by Pippens op Strijp S. We werden getrakteerd op een culinaire experience, een kijkje in de toekomst en een goed gesprek. Chef Pepijn Meijers nam ons mee op reis met de historie als uitgangspunt. Ook Roanne van Voorst was te gast: zij nam ons mee in haar verkenning van een vleesloze toekomst met voordrachten uit haar boek Ooit aten we dieren

Door Rosemarie Konijnenburg, bestuurslid van DFS

We trapten af met de keuze uit een viertal voortreffelijke cocktails uit het oude New York, waarvan de bereiding soms bijna leek op alchemie. Vervolgens werden we getrakteerd op een 20-tal gerechtjes verdeeld over 5 thematische gangen. Van de oorlog tussen Frankrijk en Engeland uitgebeeld in een ‘battle of the beurres’ gecombineerd met een spannende olijven crème gingen we naar het thema ‘blik’. Conserven blijken we te danken te hebben aan Napoleon. En lang leve Pepijn voor de fijne inhoud deze avond. Daarna stond de ontdekking van Amerika en de aardappel op het menu. We zijn een stuk langer en gezonder geworden nadat we deze knollen adopteerden in ons volksdieet. Na Amerika deden we de oude Romeinen aan. Pompeï en de Vesuvius kwamen voorbij gecombineerd met pizza Margarita uit Napels. Maar dan anders. Om daarna weer terug te keren naar Engeland met fijne zoete celebrations ‘English pudding style’, sinaasappelijs en speciale chocolade lollies.

Tijdens de gangen was er volop gelegenheid om elkaar uitgebreid te spreken, uit te wisselen over het vak en in alle rust te genieten. Roanne van Voorst nam ons mee de toekomst in. Ze las voor uit haar boek ‘Ooit aten we dieren’. Een prachtig onderwerp om op tafel te leggen en met elkaar over van gedachten te wisselen. Daarbij waren we nieuwsgierig naar de praktijk van Roanne en naar haar manier van onderzoek. Als ‘Antropoloog van de toekomst’ is zij vooral benieuwd wat trends en ontwikkelingen betekenen voor onze cultuur. Dit levert pakkende, schurende, spannende en grappige beeldende verhalen op. Een boek dat je aan het denken zet.

Over The Table by Pippens

Pepijn is een meester in het bedenken van gerechten rondom een bepaald thema. Zijn manier van koken kenmerkt zich door originaliteit en experimenteerdrang met hints van de orthomoleculaire keuken. Niet alleen de smaken zijn verrassend lekker, ook de texturen en verschijningsvormen zorgen voor een spannende experience. Dit smaakt wat ons betreft naar meer.