DFS Conversations | Meet-up with Futures Space

Futures Space is een hands-on internationaal digitaal platform voor toekomstdenkers in alle soorten en maten die samenkomen om zich collectief positieve toekomsten voor te stellen en te ontwerpen. Futures Space wil kennis delen en nodigt haar leden op het platform uit om buiten hun comfortzone te denken door samen te werken in toekomstverkenning en co-creatie. Het volledig vrouwelijke team van Futures Space werkt vanuit Duitsland, Nederland, Mexico & Indonesië, waardoor verschillende culturele perspectieven worden ingebracht. Op 31 mei maken we nader kennis in een engelstalige meet-up met oprichter en lead futurists Graciela Guadarrama Baena en community host Jocelyn Cheung. Dit event is speciaal voor DFS-leden. Ben je erbij? Reserveer dan je plek en je ontvangt van ons een link voor deelname! Voertaal voor deze online meet-up is Engels.

DFS Boekpresentatie | Alive and clicking met Rudy van Belkom

Op 7 juni presenteert Rudy van Belkom (STT) bij Dutch Future Society zijn boek Alive and clicking over de toekomst van digitale democratie. ‘De democratie verkeert in crisis’, wordt vaak gezegd. Volgens experts zou de aanhoudendedigitalisering van de samenleving zelfs het einde van de democratie kunnen betekenen. En onze jeugd? Generatie Z zou volgens experts onverschillig, doelloos en apolitiek zijn. Kortom, de democratie is tendode opgeschreven. Maar wat als de democratie veel levendiger is dan we denken? Op 26 april 2022 verscheen het boek Alive and clicking van Rudy van Belkom, onderzoeker en kersverse directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek. In Alive and clicking combineert Van Belkom inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met inspirerende voorbeelden wereldwijd die de deur openen voor een hoopvolle toekomst voor de digitale democratie. Op 7 juni 2022 presenteert Van Belkom zijn boek speciaal voor DFS leden tijdens een online meet-up. Ben je erbij? Reserveer dan je gratis ticket!

DFS x DDW: Trendtour Dutch Design Week

Samen ontdekken we de inspiratievolle Dutch Design Week, het grootste designfestival van Noord-Europa. We ontmoeten elkaar op de DDW en volgen een trendtour in het Klokgebouw, gehost door studenten van de Fontys-opleiding Trend Research & Concept Creation (TCL) in Lifestyle. Tijdens deze trendtours worden de meest innovatieve ontwerpen gekoppeld aan de belangrijkste trends van het moment. De studenten van Fontys TCL zoomen in op maatschappelijke veranderingen en hoe deze zichtbaar zijn tijdens de Dutch Design Week. Ze verkennen de toekomst en laten op inspirerende wijze zien wat bepaalde ontwikkelingen kunnen betekenen voor bedrijven en organisaties. We sluiten af met een borrel. Het eerste drankje is van ons!* Tijdstip: 14-18 uur Meld je aan via Eventbrite!

Trendrede 2022

TBA

Op 2 december 2022 zal de nieuwste TrendRede plaatsvinden. En dit jaar wordt die in co-creatie ontwikkeld. We leven in een tijd waarin de verschillende crises in razend tempo over elkaar heen buitelen. De gevolgen zijn vaak complex, soms verwarrend en zelfs angstaanjagend. Waar vinden we de hoop om de grote uitdagingen die we voor onze kiezen krijgen op een positieve manier tegemoet te treden? Wat betekent groei nog in een systeem dat aan alle kanten tegen zijn grenzen aanloopt? Hoe zorgen we ervoor dat we moed houden en doorpakken? Ook zo’n behoefte aan duiding en nieuwe perspectieven? Kom dan naar de presentatie van de TrendRede 2022. De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren we de actualiteit. En wij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. We willen met de beredeneerde lijnen de discussie en besluitvorming op sociaal-maatschappelijk vlak verder op weg te helpen Meer informatie op www.trendrede.com en Pakhuis De Zwijger.

Gratis

De roes van de toekomst – Boekpresentatie ‘Roes’ door Jeanneke Scholtens

Woensdag 14 december | online ''De dag van de ommekeer was donderdag 23 mei, nu 2,5 jaar geleden. De dag dat ik stopte met drinken. Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt.'' Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker en schrijver van Roes, over haar toekomst zonder alcohol, en een gesprek over de toekomst van drugs. Inspiratie voor goede voornemens! Schrijf je hier in via Eventbrite. Dit evenement is alleen toegankelijk voor betalende leden van de Dutch Future Society. Ieder lid kan maximaal twee kaarten aanschaffen en dus een introducee meenemen. Nog geen lid van DFS maar wel geinteresseerd? Lees hier meer over een lidmaatschap.

DFS Nieuwjaarsborrel

Vrijdag 3 februari 2023 | live We proosten samen op een inspiratievol nieuw jaar. Graag delen we met jullie op dit feestelijke moment onze vernieuwde strategie. Wat gaat 2023 - de toekomst - ons brengen? Schrijf je hier in via Eventbrite. Dit evenement is alleen toegankelijk voor betalende leden van de Dutch Future Society. Ieder lid kan maximaal twee kaarten aanschaffen en dus een introducee meenemen. Nog geen lid van DFS maar wel geinteresseerd? Lees hier meer over een lidmaatschap.

Toekomst van de waarheid

Wat is waarheid? Wanneer is iets waar? Deze vragen vormden het startpunt voor DFS om de 'toekomst van de waarheid' te onderzoeken.

Talk met Andrea Wiegman toekomstverkenner bij FIOD

Andrea heeft daar een trendplatform opgezet in de publiek private samenwerking en kijkt vanuit trends en signalen naar grotere vraagstukken met maatschappelijke relevantie, maar ook grotere geo-politieke aandachtsgebieden.

DFS Nieuwjaarsborrel 2024

Alvast voor in de agenda: graag luiden we met jullie 2024 in. We blikken vooruit op het nieuwe jaar en delen onze plannen, waaronder de lancering van onze nieuwe website. Je kunt je inschrijven via Eventbrite.