Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DFS Valentijnscafé: Liefde in de toekomst met Roanne van Voorst!

Boekpresentatie

ma 14 februari 2022 | 16:00 17:30 CET

Liefde is een van de belangrijkste en indringendste ervaringen in ons leven. We begaan er misdaden en breken er harten voor, ze laat ons zingen van geluk en huilen van verdriet. Ons kunnen verbinden met anderen is dé essentie van mens-zijn:zonder verbinding, groeien we niet, leren we niet, floreren we niet. Sterven we uit. Maar de liefde is momenteel razendsnel aan het veranderen. Er worden medicijnen uitgevonden die je verliefd kunnen maken of houden, er bestaan robots om seks mee te hebben en er wordt gestreden voor wetten om met meer dan twee mensen te mogen trouwen. Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen die bewust alleen blijft: de sologamisten.

Antropoloog van de toekomst én voorzitter van DFS Roanne van Voorst onderzocht voor haar nieuwe boek ‘Met z’n Zessen in bed’ de toekomst van liefde, verliefdheid, genegenheid en vriendschap. Via filosofische literatuur, interviews met futuristen, ervaringsdeskundigen, uitvinders maar vooral: aan de hand van eigen, antropologisch onderzoek.

“Met z’n zessen in bed is een fascinerende en zinnenprikkelende vooruitblik op de toekomst. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst van dat wat ons mens maakt.”

‘Met z’n zessen in bed’ verschijnt op 25 januari 2022. Kun je niet wachten? Reserveer dan alvast een exemplaar via je lokale boekhandel of Managementboek.nl. Lees ook vast de reeks in NRC die Roanne afgelopen zomer in aanloop naar haar nieuwe boek publiceerde.

Praktische informatie

  • Datum: 14 februari 2022
  • Tijd: 16.00 – 17.30 uur
  • Locatie: Online (Zoom)
  • Toegang gratis (alleen voor leden en introducees)
  • Aanmelden: Eventbrite