Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IN GESPREK MET MIRIAM RASCH – AUTEUR VAN FRICTIE EN WINNAAR VAN DE SOCRATESBEKER, de prijs voor het beste Nederlandstalige filosofische boek

wo 15 september 2021 | 19:30 21:00 CEST

 

Over dit evenement

De groeiende honger naar data en nieuwe, ‘slimme’ technologieën is te begrijpen als een verlangen naar controle en zekerheid. Als eenmaal alles in data is vertaald, zou het mogelijk moeten zijn voorspellingen te doen op gebied van veiligheid, fraude of meer persoonlijke behoeften, zo klinkt de belofte. Dit roept echter uiteenlopende ethische vragen op: Wie bepaalt welke data worden verzameld en met welk doel? Is er nog ruimte voor interpretatie en (morele) betekenisgeving? Hoe zit het met de autonomie van de gedataficeerde mens? Is het eigenlijk wel mogelijk om de wereld – en de mens – in een universele code te vertalen? En wat kunnen we tegenover het dataïsme beginnen? Deze vragen onderzoekt Rasch in haar laatste boek Frictie.

Op 15 september kunnen de leden van de Dutch Future Society exclusief in gesprek met filosofe Miriam Rasch. Zij verzorgt een inleiding over haar werk; daarna volgt een geleid interview en denkt ze graag samen na met DFS leden over haar boek, deze tijd, onze hang naar altijd maar meer data, en de toekomst.

Ben je erbij? Meld je dan aan via Eventbrite!

——————–

Dit evenement is alleen toegankelijk voor betalende leden van de Dutch Future Society. Ieder lid kan maximaal twee kaarten aanschaffen en dus een introducee meenemen. Nog geen lid van DFS maar wel geinteresseerd? Lees hier meer over een lidmaatschap.

Gegevens

Datum:
wo 15 september 2021
Tijd:
19:30 – 21:00 CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dfs-toekomstcafe-15-september-2021-155573136439

Organisator

Dutch Future Society

Online

Nederland