Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toekomstcafé – Werksessie De Toekomst van Traditie

do 20 mei 2021 | 15:30 17:30 CEST

Op 20 mei organiseert de Dutch Future Society een interactieve werksessie over de toekomst van traditie: wat zijn tradities eigenlijk? Welke tradities staan te veranderen, en waarom? En op welke manier spelen tradities in de toekomst een rol in onze samenleving? 

Sinds begin dit jaar is een werkgroep van DFS-leden aan de slag met het thema Toekomst van Traditie. Tijdens de bijeenkomst op 20 mei presenteren zij hun eerste inzichten en daarna gaan we in deelsessies in gesprek. De uitkomsten van deze sessie gebruikt de werkgroep als onderzoeksmateriaal. We hopen op jullie denk- en verbeeldingskracht en natuurlijk hopen we ook jou te inspireren en nieuwe inzichten te geven.

Wat gaan we doen?
De bijeenkomst start met een presentatie van de eerste inzichten. Vervolgens gaan we op zoek naar nieuwe tradities: wat gaan we in de toekomst verankeren, vieren en benadrukken in onze tradities? Tenslotte verkennen we  de rol van tradities in tijden van transitie: in kleine groepen gaan we in gesprek over de volgende thema’s – fijn als je daar vast je gedachten over laat gaan ter voorbereiding!

  • Fragmentatie en individualisering: begrijpen we elkaar nog wel bij grote diversiteit aan tradities? Bevestigen tradities de eigen groep of het geheel? En zijn tradities ‘vast’ of flexibel?
  • Nieuwe (rol van) tradities: wat is de rol van tradities in een VUCA-samenleving, die voor grote systeemtransities staat – van duurzaamheid tot inclusie?
  • We signaleren een spanningsveld waarbij tradities enerzijds veranderen en ingegeven worden door commercie (van Singles Day tot Black Friday) en anderzijds nieuwe rituelen en tradities ontstaan gericht op natuur, zingeving en gemeenschapszin. Soms los van elkaar maar soms ook vervlochten. Wat betekent dat voor de toekomst van traditie?

Wil je erbij zijn? Meld je aan via Eventbrite. Gratis voor leden en introducees, niet-leden betalen € 7,50. Meer weten over een DFS lidmaatschap? Klik hier
 
Je ontvangt kort voor aanvang van het evenement de inloginformatie via je mail (check voor de zekerheid ook je spam als je geen mail binnen krijgt).

Gegevens

Datum:
do 20 mei 2021
Tijd:
15:30 – 17:30 CEST
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dfs-toekomstcafe-de-toekomst-van-traditie-151447831541

Online

Nederland