Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD // Artificial Intelligence: welke toekomst maken we?

do 19 maart 2020 | 11:00 - 15:30 CET

€25 – €50

LET OP! Dit event gaat niet door! Het Forum in Groningen is gesloten vanwege het coronavirus en daarom zal het evenement op 19 maart a.s.  niet doorgaan.  

We willen het evenement graag verplaatsen naar een latere datum. Daarover zijn we met Het Forum in gesprek. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben laten we dit zo snel mogelijk weten via onze nieuwsbrief. Heb je al een ticket gekocht dan ontvang je van ons een mail over de annulering van het event. Voor vragen mag je ons altijd mailen.

Voor nu zorgen we dat het geld wordt teruggestort, en we melden ons zodra we meer weten!

Rudy van Belkom, toekomstonderzoeker van STT en onze spreker heeft nog een digitaal verzoek. Via deze link kun je een online enquête invullen over de scenario’s. Het kost 5 minuten en geeft een eerste aanzet voor normatieve toekomstscenario’s voor AI. En het is een mooie voorbereiding op de AI-sessie, die we hopelijk op een ander moment kunnen plannen.


Wat betekent Artificial Intelligence (AI) voor de manier waarop we in de toekomst keuzes maken als individu en als samenleving? Deze vraag onderzoeken we op 19 maart bij de tentoonstelling AI – more than human op het Forum in Groningen. Wat betekent het in de toekomst om mens te zijn? Hoe werken en leven we samen met machines?

We laten ons inspireren op deze expositie met tastbare voorbeelden van AI – nu én straks. En vervolgens gaan we met Rudy van Belkom, toekomstonderzoeker bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) aan de slag. Rudy werkt al ruim een jaar aan een serie onderzoeken over de toekomst van AI. De eerste – Duikboten zwemmen niet – gaat over de vraag wat AI-technologie nu en straks zal kunnen. En in de tweede – De computer zegt nee – verkent hij de toekomst in 5 scenario’s. Deze zomer komt de derde publicatie uit met de focus op ethiek en de gewenste toekomst met AI. Om tot dit normatieve scenario te komen heeft hij onze input nodig. Wat is volgens futuristen een wenselijk scenario? In een interactieve workshop denken we samen na over ethische vraagstukken om zo tot een gewenst scenario met AI te komen.

Tickets

Voor DFS-leden kost deelname inclusief toegang tot de expositie, workshop & lunch €25,-, voor niet-leden €50,-. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
Als je nog geen lid bent maar dat wel wilt worden, betaal je € 75,- voor een jaarlidmaatschap van DFS en krijg je de toegang tot dit evenement van ons cadeau. Neem voor die optie even contact op via mail.

Praktisch:
Er wordt een nieuwe datum gezocht voor dit evenement. We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte.

Gegevens

Datum:
do 19 maart 2020
Tijd:
11:00 - 15:30 CET
Kosten:
€25 – €50
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-artificial-intelligence-welke-toekomst-maken-we-95483988179

Locatie

Forum Groningen
Nieuwe Markt 1
Groningen, Groningen Nederland

Organisator

DFS