DFS Toekomstcafé: A world without work

Online

16 APR 2020 | 15.00 - 18.00 UUR | ONLINE Op 16 april a.s. houden we van 15.00 – 17.00 uur het DFS Toekomstcafé online! Met een inleiding van DFS-lid Daan Putman Cramer gaan we aan de slag met ‘een toekomst zonder werk’. Op dit moment voor sommigen een pijnlijke realiteit die veel onzekerheid met zich meebrengt. Iets wat wij niet hadden voorzien bij het maken van onze agenda. Toch willen we juist nu hierover van gedachten wisselen om elkaar een hart onder de riem te steken. Want de wereld van werk gaat veranderen. Corona is hiervoor misschien zelfs de katalysator. Aan de hand van het boek ‘A world without work’ van Daniel Susskind nodigt Daan ons uit te filosoferen over deze toekomst. Hoe verandert het onze maatschappij? Kunnen we zoveel vrije tijd wel aan? Moet er ‘vrijetijdsbeleid’ worden ingevoerd? En is deze manier van kijken naar werk misschien de oplossing voor een volgende pandemie? We ontmoeten je graag online, ook om te horen hoe het met jullie is en wat jullie meemaken. Graag tot 16 april om 15.00 uur. Ben je erbij? Meld je aan via Eventbrite.

Gratis

Koffie in tijden van Corona #2

22 april 2020 | 14.00 - 15.00 uur | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken! meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

Gratis

Koffie in tijden van Corona #3

6 mei 2020 | 14.00 - 15.00 uur | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken!   Update > we bespreken aanstaande woensdag de volgende thema's: Wat is de rol van toekomstverkennen in deze tijd? Hoe kunnen we de weg van de vele grassroot initiatives naar het nieuwe normaal verkennen? En hoe kunnen we elkaar helpen als toekomstverkenners? Vakgebied in kaart: hoe kunnen we ons werk beschrijven? En hoe kunnen we daarvoor het platform DFS gebruiken?   meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

DFS – webinar scenarioplanning met Jan Nekkers

20 MEI 2020 | 15.00 – 16.30 UUR | online Jan Nekkers is DFS-lid en directeur en oprichter van Futureconsult. Hij houdt zich al ruim 20 jaar bezig met scenarioplanning en onlangs verscheen de geheel herziene versie van zijn handboek scenarioplanning 'Wijzer in de toekomst'. Op 20 mei geeft Jan een webinar exclusief voor DFS-leden. Je leert de basics van scenarioplanning, en je gaat aan de slag met een case. En je krijgt natuurlijk alle gelegenheid om je vragen te stellen over het maken en gebruiken van scenario's voor strategie. Meld je aan via eventbrite, dan ontvang je een dag voor aanvang de inloggegevens voor dit event.

Koffie in tijden van Corona #4

3 juni 2020 | 14.00 - 15.00 uur + een beetje uitloop voor wie dat wil | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken! Een vraag of thema dat je wil bespreken? Mail ons je ideeën via info@dutchfuturesociety.nl! meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

DFS Toekomstcafé #2 2020: Futures literacy met Tessa Cramer

18 JUN 2020 | 15.00 – 17.00 UUR  Lector Designing the Future Tessa Cramer over futures literacy en de ontwikkeling van ons vak. Tessa Cramer is sinds april 2020 lector Designing the Future bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. En ze promoveerde aan de universiteit van Maastricht met haar proefschrift 'Becoming Futurists'. Ze laat in haar promotieonderzoek zien hoe wij futuristen ons ontwikkelden en ze pleit voor veel meer 'toekomstgeletterdheid' in Nederland. In haar werk combineert ze toekomstdenken met design thinking. Nieuwsgierig? Op 18 juni is Tessa Cramer te gast in het DFS Toekomstcafé, waarin ze ons meeneemt in haar onderzoek en haar plannen als kersverse lector. Meld je aan via Eventbrite. Locatie wordt nog bekend gemaakt, maar waarschijnlijk wordt dit een digitaal café. Tot dan!

DFS Koffie Meet-Up

Online

Wegens succes verlengd! Tijdens de corona-lockdown zijn we begonnen met laagdrempelige digitale koffie meet-ups met onze leden. We hebben besloten deze meet-ups ook na de zomer voort te zetten.  De eerstvolgende meet-up vindt plaats op woensdag 9 september om 15.00 uur en daarna iedere eerste woensdag van de maand, zelfde tijd. Wil je erbij zijn? Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!

DFS Toekomstcafé #3 2020: The Power of Future Experiences met Jasper Udink ten Cate

Online

Op 17 september a.s. zijn we weer terug van zomerreces met een bijzonder DFS Toekomstcafé waarin Creative Chef Jasper Udink ten Cate ons online meeneemt in zijn toekomstpraktijk. In 2015 werd zijn ‘The art of creative plating’ gespot en geliked door Lidewij Edelkoort. Inmiddels is Jasper naast Kunstenaar en Master Chef ook een Creative Storyteller als het gaat om the future of food. Mensen de toekomst laten ervaren, is een krachtig middel om te komen tot nieuwe inzichten en dialoog. Daarom gaan we het hier op 17 september a.s. met elkaar over hebben in ons online DFS Toekomstcafé over The Power of Future Experiences. Om ons lekker te maken voor dit onderwerp, neemt Creative Chef Jasper Udink ten Cate ons mee in zijn toekomstpraktijk. Zijn doel: mensen inspireren met museumwaardige Foodexperiences. De tongen losmaken, de zinnen prikkelen om zo het debat over food waste, local produce, gezondheid en de toekomst van ons voedsel aan te gaan. Naast de bijdrage van Jasper wisselen we ook graag met jou van gedachten over jouw ervaringen en de mogelijkheden die jij ziet om future experiences meer onderdeel van de trendpraktijk te laten zijn. Meld je aan via Eventbrite

gratis voor leden / niet-leden5,

DFS Koffie Meet-up

Online

Wegens succes verlengd! Tijdens de corona-lockdown zijn we begonnen met laagdrempelige digitale koffie meet-ups met onze leden. We hebben besloten deze meet-ups ook na de zomer voort te zetten. Iedere eerste woensdag van de maand, 15 - 16 uur! Wil je erbij zijn? Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!

DFS Koffie Meet-up

Online

Wegens succes verlengd! Tijdens de corona-lockdown zijn we begonnen met laagdrempelige digitale koffie meet-ups met onze leden. We hebben besloten deze meet-ups ook na de zomer voort te zetten. Iedere eerste woensdag van de maand, 15 - 16 uur! Wil je erbij zijn? Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!