DFS Koffie Meet-Up

Online

Wegens succes verlengd! Tijdens de corona-lockdown zijn we begonnen met laagdrempelige digitale koffie meet-ups met onze leden. We hebben besloten deze meet-ups ook na de zomer voort te zetten. Iedere eerste woensdag van de maand, 15 - 16 uur! Wil je erbij zijn? Deelname gratis, claim wel even je ticket op Eventbrite!

DFS Nieuwjaarsdiner [AFGELAST]

In 2020 organiseerden we voor het eerst een nieuwjaarsdiner en dat was zo bijzonder dat we daar graag een traditie van maken. Door de nieuwe lock down en de vooruitzichten wat betreft samenkomsten kunnen we deze traditie echter niet waarmaken zoals we dat graag zouden doen. Daarom stellen we het Nieuwjaarsdiner een jaartje uit en organiseren we in plaats daarvan in januari een digitale nieuwjaarsborrel. Hoe of wat, dat vertellen we je later.

DFS NIEUWJAARSBORREL

Online

Dit jaar geen nieuwjaarsdiner maar wel een nieuwjaarsborrel. Graag trappen we 2021 op een digitale, feestelijke en bijzonder gezonde manier met je af op donderdag 28 januari om 16.00 uur. Ben jij erbij? Schrijf je dan snel in via Eventbrite.

alleen voor leden

[PARTNER EVENT] Trendrede nieuwe stijl

Online

In 2020, net voordat de wereldwijde pandemie uitbrak, werd de Trendrede zoals we die kenden voor het laatst voorgedragen. Het Doorslaggevende Decennium werd aangekondigd en tegelijkertijd werd duidelijk dat dit de laatste keer was dat dit gezelschap van vooraanstaande toekomstdenkers op deze manier het podium zou betreden. Een bijzonder initiatief als de Trendrede verdient een doorstart vond trendonderzoeker en hbo-docent Quentijn Wulffers en hij besloot het stokje namens een nieuwe generatie toekomstdenkers over te nemen: onder ongekende omstandigheden en in een nieuwe vorm om ervoor te zorgen dat de Trendrede ook in het nieuwe decennium richting en duiding geeft. Dat doet hij in samenwerking met vele anderen, waaronder ook leden van DFS. In staat van chaos verdwijnen ambities niet, wellicht worden ze zelfs groter! Kijk hier voor meer informatie en aanmelden

[GEANNULEERD] Koffie Meet-up: De toekomst van (thuis)werk

Online

//DEZE KOFFIE MEET-UP IS GEANNULEERD// Op 15 april organiseert DFS tussen 15 en 16 uur een koffie meet-up over de toekomst van (thuis)werk. We reflecteren op geleerde lessen en de beste tips voor een komend, succesvol (thuis)werkjaar: wat zijn de nieuwe tools en praktijken die de komende jaren belangrijk zouden kunnen gaan worden in het werk?  We bediscussiëren een interessante voorspelling aan de hand van dit artikel: Krijgen we straks superster-medewerkers, die de hele wereld overreizen voor werk, versus treurige thuiszitters? Om de kwaliteit van de discussie te waarborgen vragen we je het artikel even te lezen voordat de meet-up begint. Tenslotte nemen we een kijkje op een handig platform dat je kunt overwegen te gaan gebruiken. Meer inspiratie?  Behalve het hierboven genoemde artikel vind je nog meer inspiratie over werken in de toekomst in de NRC Future Affairs nieuwsbrief van Wouter van Noort van 3 april.  

Koffie Meet-up met kunstenaar, ontwerper en spreker JULIA JANSSEN

Online

Op 23 juni drinken we online koffie met kunstenaar, ontwerper en publiek spreker Julia Janssen. Met haar kunst onderzoekt ze de impact van digitalisering op onze samenleving. Ze verbindt politieke, economische en sociale implicaties in technologie en vertaalt die naar ontwerpen waarmee ze haar publiek een kijkje geeft achter de oppervlakte van het internet. Janssen creëert een beweging – niet naar privacy, maar naar een digitale samenleving waar jij bepaald wie wat over jou weet. Meer over het werk van Julia Janssen vind je op www.studiojuliajanssen.com.Om de maand organiseert Dutch Future Society speciaal voor leden een online koffie meet-up om bij te praten over ons bezighoudt. De DFS koffie meet-ups zijn het moment om bij te praten met vakgenoten en inspiratie te delen. Breng je eigen koffie mee en reserveer een plekje via Eventbrite.   Deze activiteit is speciaal voor DFS-leden en hun introducees. Nog geen lid? Kijk voor meer informatie op de pagina over lidmaatschap.

Gratis / Alleen voor leden en introducees

IN GESPREK MET MIRIAM RASCH – AUTEUR VAN FRICTIE EN WINNAAR VAN DE SOCRATESBEKER, de prijs voor het beste Nederlandstalige filosofische boek

Online

  Over dit evenement De groeiende honger naar data en nieuwe, ‘slimme' technologieën is te begrijpen als een verlangen naar controle en zekerheid. Als eenmaal alles in data is vertaald, zou het mogelijk moeten zijn voorspellingen te doen op gebied van veiligheid, fraude of meer persoonlijke behoeften, zo klinkt de belofte. Dit roept echter uiteenlopende ethische vragen op: Wie bepaalt welke data worden verzameld en met welk doel? Is er nog ruimte voor interpretatie en (morele) betekenisgeving? Hoe zit het met de autonomie van de gedataficeerde mens? Is het eigenlijk wel mogelijk om de wereld - en de mens - in een universele code te vertalen? En wat kunnen we tegenover het dataïsme beginnen? Deze vragen onderzoekt Rasch in haar laatste boek Frictie. Op 15 september kunnen de leden van de Dutch Future Society exclusief in gesprek met filosofe Miriam Rasch. Zij verzorgt een inleiding over haar werk; daarna volgt een geleid interview en denkt ze graag samen na met DFS leden over haar boek, deze tijd, onze hang naar altijd maar meer data, en de toekomst. Ben je erbij? Meld je dan aan via Eventbrite! -------------------- Dit evenement is alleen toegankelijk voor betalende leden van de Dutch Future Society. Ieder lid kan maximaal twee kaarten aanschaffen en dus een introducee meenemen. Nog geen lid van DFS maar wel geinteresseerd? Lees hier meer over een lidmaatschap.

Gratis