DFS x DDW: Trendtour Dutch Design Week

Samen ontdekken we de inspiratievolle Dutch Design Week, het grootste designfestival van Noord-Europa. We ontmoeten elkaar op de DDW en volgen een trendtour in het Klokgebouw, gehost door studenten van de Fontys-opleiding Trend Research & Concept Creation (TCL) in Lifestyle. Tijdens deze trendtours worden de meest innovatieve ontwerpen gekoppeld aan de belangrijkste trends van het moment. De studenten van Fontys TCL zoomen in op maatschappelijke veranderingen en hoe deze zichtbaar zijn tijdens de Dutch Design Week. Ze verkennen de toekomst en laten op inspirerende wijze zien wat bepaalde ontwikkelingen kunnen betekenen voor bedrijven en organisaties. We sluiten af met een borrel. Het eerste drankje is van ons!* Tijdstip: volgt nog.

Trendrede 2022

TBA

Op 2 december 2022 zal de nieuwste TrendRede plaatsvinden. En dit jaar wordt die in co-creatie ontwikkeld. Wil jij meedenken of heb je onderwerpen die volgens jou aan bod mogen komen, deel die dan met het team Trendredenaren. Dit kan van 1 tot 16 maart via deze pagina. De Trendrede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. Jaarlijks kaderen en clusteren we de actualiteit. En wij verkennen de wenselijke richtingen waarin de ontwikkelingen gebogen kunnen worden. De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. We willen met de beredeneerde lijnen de discussie en besluitvorming op sociaal-maatschappelijk vlak verder op weg te helpen meer informatie: www.trendrede.com

Gratis

De roes van de toekomst – Boekpresentatie ‘Roes’ door Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt het snijvlak van mens, technologie, wetenschap en filosofie. Dat doet ze vanuit een voorliefde voor taboes. Dit keer nam ze zichzelf als onderzoeksobject in haar onderzoek naar genot en verslaving. Wat volgt is Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar moet ze nú haar shotje genot vandaan halen? In deze online meeting gaan we met Jeanneke in gesprek over de toekomst van roes. Wellicht geeft het je inspiratie voor goede voornemers!

DFS Nieuwjaarsborrel

We proosten op een inspiratievol Nieuwjaar. Wat gaat 2023, de toekomst, ons brengen?