Het bestuur

Dutch Future Society heeft een actief bestuur dat zich inzet voor kennisverspreiding, organisatie van evenementen en het verbinden van het netwerk. Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf betrokken en gedreven mensen.


Roanne van Voorst – Voorzitter
https://www.linkedin.com/in/roannevanvoorst/

De afgelopen vijftien jaar deed ik antropologisch onderzoek naar de toekomst, telkens in verschillende regionen van de wereld, en over verschillende onderwerpen: de toekomst van klimaatveranderingen, de toekomst van conflict, de toekomst van voedsel en de toekomst van menselijkheid. Momenteel richt ik me op de toekomst van intimiteit, en de toekomst van werk. Als toekomst-antropoloog leg ik me toe op kwalitatieve data-generatie, en mijn bevindingen deel ik zowel in academische teksten, alsook in toegankelijkere vormen: nonfictie boeken, lezingen, lessen aan de Universiteit van Amsterdam, en soms zelfs een roman of kort verhaal. Ik vind het ongelooflijk leuk en nuttig om mijn ideeën met DFS leden uit te wisselen, en zo steeds van elkaars expertise en ervaring te blijven leren.

Rosemarie Konijnenburg – Secretaris
https://www.linkedin.com/in/hetrijkderverbeelding/

Als merkstrateeg ben ik voornamelijk bezig met het verbinden van mensen en ideeen, zowel binnen als buiten organisaties. Dat doe ik door middel van storytelling, conceptontwikkeling, organisatieontwikkeling en innovatie. Ook binnen DFS is mijn voornaamste doel – samen met de andere (bestuurs-)leden van DFS – verbinden. Mijn ambitie is om DFS nog verder te versterken zodat we ons vakgebied kunnen helpen in het gidsen van de samenleving en het bedrijfsleven op weg naar de toekomst.


Gerben TijkkenPenningmeester
https://www.linkedin.com/in/gerbentijkken

Al zolang ik me kan herinneren ben ik gezegend met een ongelooflijke dosis nieuwsgierigheid. Ik weet niet of dat een vloek of een zegen is. Het heeft wel geleid tot een alles overstijgende interesse in alles wat nieuw is, met een bijzondere focus op technologie en wetenschap. Profesioneel gezien kwam ik hierdoor in de IT terecht. Het lijkt wel alsof IT een vakgebied is waar tijd gecomprimeerd wordt, waardoor verandering op een hoger tempo plaatsvindt dan in andere vakgebieden. Dit maakt dat nadenken over volgende week vaak veel wegheeft van ver in de toekomst kijken. Toen ik DFS leerde kennen was ik dan ook blij verrast dat er evenementen waren waar ik gelijkgestemden kon ontmoeten, daar draag ik graag aan bij.


Evelien Dieleman – algemeen bestuurslid
https://www.linkedin.com/in/eveliendieleman/

Ik ben onderzoeker in hart en nieren. In gesprek gaan met mensen, onderzoeken wat hen bezighoudt en hoe zij in het leven staan;  dat vind ik echt een voorrecht. Eigenlijk staat mijn onderzoekende geest altijd open, ik vind het ongelooflijk fascinerend om te begrijpen wat er om ons heen gebeurt en dat vanuit vogelperspectief te zien. Ik werk parttime als docent bij Fontys, opleiding Trend Research & Concept Creation in Lifestyle, een hele mond vol, afgekort: TCL. Ik doceer vakken op het gebied van trendonderzoek en scenarioplanning. Vanuit mijn eigen trend research agency TrendCult werk ik voor zowel profit als non-profit klanten. Ik help hen met trendonderzoek en toekomstverkenningen op allerlei gebied, nog liever train ik deze organisaties om mezelf op termijn overbodig te maken. Ik kijk er naar uit om samen met mijn medebestuursleden ons vakgebied verder te professionaliseren en mooie (online) events te organiseren waarbij we elkaar beter leren kennen. Tot snel. 


Saar van der Spek – algemeen bestuurslid
https://www.linkedin.com/in/saarvanderspek/

Al sinds het begin van mijn carrière houd ik me bezig met de vraag hoe we nu en in de toekomst op een prettige en menselijke manier samen kunnen leven, wonen en werken.

Mijn missie is om als zelfstandig toekomstverkenner en onderzoeker professionals, non-profit organisaties en bedrijven op het gebied van trend- en toekomstonderzoek te verbinden, om toekomstonderzoek verder te brengen en om samen met het DFS-netwerk ons vakgebied op de kaart te zetten en nog sterker en zichtbaarder te maken en zo samen aan een betere, duurzame toekomst te bouwen.