Rohit Talwar – The Future of Business: Critical Insights into a Rapidly Changing World From 60 Future Thinkers

December 30, 2015 16:04

Bekijk “Rohit Talwar – The Future of Business: Critical Insights into a Rapidly Changing World From 60 Future Thinkers” op Managementboek.nl. (U sponsort de Dutch Future Society gratis door uw bestelling bij Managementboek via deze link te voltooien!)

Door Peter van der Wel

Wie is er niet benieuwd hoe het er in 2025 uit zal zien? Hoe het dan zal zijn met zijn of haar werk of bedrijf? Hiermee komen we op het terrein van de toekomstverkenning ofwel futurologie. Deze wetenschap is intussen het stadium van de glazen bol of het trendwatchen allang ontstegen. The Future of Business – met bijdragen van meer dan 60 toekomstverkenners uit meer dan 20 landen onder redactie van Rohit Talwar – is een ware schatkamer vol inzichten over de mogelijke toekomst.

De toekomst kun je niet voorspellen. Toch willen we allemaal weten hoe het er uit zal zien over een jaar of tien, twintig. Het is niet alleen voor ondernemers en directeuren van grote organisaties van levensbelang om zich een goed beeld te kunnen vormen van de mogelijke toekomst. Ook voor andere bestuurders, voor beleidsambtenaren en voor strategen is het van groot belang om kennis te nemen van de nieuwste inzichten uit de futurologie om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen, over zaken die de toekomst aangaan. Dit dringt des te meer, nu we steeds snellere veranderingen om ons heen kunnen waarnemen. Disruptie is alom aanwezig.

In The Future of Business buigen meer dan 60 denkers over de toekomst zich over de vraag hoe de toekomst van bedrijven en grote organisaties er uit zal zien. Verwacht geen ‘glazen bol kijken’ of beschrijvingen van allerlei mogelijke technische hoogstandjes. Integendeel; het boek geeft gedegen onderbouwde inzichten in de cruciale krachten van verandering, in mogelijke technologische ontwikkelingen en hun mogelijke sociale, politieke, en economische gevolgen. De futurologie leert dat voorspellingen zelden uitkomen maar dat wie de ontdekkingsreis naar de toekomst maakt met onmisbare kennis terugkomt. Kennis die je voor bereidt op het moment waarop een voor onmogelijk gehouden toekomst plotseling wel reëel wordt.

Het boek laten zien hoe onze wereld eruit zou kunnen gaan zien in de komende 20 jaar. Het beschrijft kansen, uitdagingen, mogelijke gevolgen, en de mogelijke keuzes die daar uit voortvloeien. De tem ‘business’ is hierbij ruim geformuleerd. Het boek is niet alleen nuttig voor profitorganisaties, maar beschrijft ook de mogelijke toekomst van non-profitorganisaties, van onderwijs, gezondheidszorg en overheid. De auteurs geven geen kant-en-klare antwoorden maar bieden wel, en dat is veel nuttiger, een mindset die voorbereidt op de mogelijke toekomst. Dit boek is daarmee een aanrader voor iedereen die zich vanuit een zakelijk perspectief, of puur vanuit interesse, wil of moet bezighouden met de toekomst.

Zoals ik al eerder zei, bevat het boek een schatkamer aan inzichten. Doordat The Future of Business is geschreven door zo veel verschillende auteurs is er wel sprake van kwaliteitsverschillen, herhaling en verschil van aanpak. Maar als je daar doorheen kunt lezen, opent het vele nieuwe vergezichten. De redacteur (Rohit Talwar) heeft het ons wel makkelijker gemaakt door bij de verschillende secties, zoals Social Technologies, Disruptive Developments en Framing The Future steeds duidelijke inleidingen te verzorgen. Kortom: een aanrader.

Bekijk “Rohit Talwar – The Future of Business: Critical Insights into a Rapidly Changing World From 60 Future Thinkers” op Managementboek.nl. (U sponsort de Dutch Future Society gratis door uw bestelling bij Managementboek via deze link te voltooien!)

Over Peter van der Wel

Peter van der Wel werkt als futuroloog- econoom bij het bedrijf FutureVision. Hij geeft lezingen en adviezen over de invloed van nieuwe technologie op de maatschappij en instituties. Tevens is hij als associé verbonden aan het managementadviesbureau Rijnconsult.

Interessante links

www.vanderwel.net

Share this with others:
Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.