Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

november 2019

BOEKPRESENTATIE TOEKOMSTBEELDEN VAN DE MAATSCHAPPIJ

vr 29 november 2019 | 15:00 - 17:00
KIVI
Gratis

29 NOV 2019 | 15.00 - 17.00 UUR |  | NTV & STT | KIVI, PRINSESSEGRACHT 23, DEN HAAG Veel mensen maken zich zorgen over de toekomst. We verkeren in een overgangsfase naar een ander samenlevingsmodel met andere vormen van communicatie, democratie en economische ontwikkeling. Het Netwerk Toekomstverkenningen heeft onderzocht wat de klemmende vraagstukken van deze tijd zijn. Om deze vraagstukken te kunnen beoordelen op hun toekomstige betekenis zijn ze bekeken vanuit het concept van de ‘Civil Society’. De bevindingen zijn verwerkt in het boek ‘Toekomstbeelden van de maatschappij. De civil society als voorhoede van de samenleving in 2035’. Dit boek wordt op vrijdag 29 november gepresenteerd tijdens een bijeenkomst georganiseerd door het STT en het NVT van 15.00 – 17.00 uur in de Grote Zaal van het KIVI (Prinsessegracht 23, Den Haag). Aanmelden Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar ntv@stt.nl.

Meer weten »

januari 2020

Trendrede 2020 ‘Voelen, verbeelden, veranderen’

di 14 januari 2020 | 17:30 - 20:00
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179
Amsterdam, 1019 HC Nederland
+ Google Maps
Gratis

Op dinsdag 14 januari 2020 om 17.30 u wordt voor de tiende en laatste keer de Trendrede gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Deze jubileumeditie is weer gemaakt door een groep vooraanstaande toekomstdenkers.

Meer weten »

februari 2020

DFS Toekomstdiner met Roanne van Voorst

wo 5 februari 2020 | 18:00 - 22:30
The Table by Pippens, Strijp-S, Eindhoven , Philitelaan 61-01
Eindhoven, 5617 AL Nederland
+ Google Maps

In december waren er (kerst)diners genoeg. Bij DFS denken we graag vooruit, en daarom organiseren wij een DFS Nieuwjaarsdiner op 5 februari 2020. Op DFS-events hebben we altijd het idee dat er net niet genoeg tijd is om elkaar goed te spreken. Daarom organiseren we dit diner in het teken van ons vak. We willen graag ideeën uitwisselen over toekomst verkennen, hoe we leren als professionals en hoe we elkaar kunnen versterken in het vak. We zijn natuurlijk ook op zoek naar ideeën voor DFS in 2020! Dat doen we niet zomaar ergens. Op Strijp-S in Eindhoven serveert chef Pepijn Meijers (PIPPENS) aan één lange tafel 20 bijzondere gangen. Zijn gerechten zijn spectaculair! De afgelopen twee jaar organiseerde Pepijn samen met food designer Katinka Versendaal Van The Eatelier  bijzondere lunches en diners tijdens de Dutch Design Week, waaronder Evolution of the omnivore. Reden genoeg om Pippens te vragen of hij ook eens voor ons wil koken. Neem hier vast een kijkje in de keuken van Pippens. Special guest: Roanne van Voorst Roanne van Voorst is antropoloog van de toekomst en schreef onlangs het boek 'Ooit aten we dieren'. Hoe kijken we over een aantal jaar terug naar ons leven nu? Kunnen we ons dan nog voorstellen dat we ooit dieren hebben gegeten? In haar boek zoomt Roanne in op de cultuur van eten: hoe komen we van 'melk is goed voor elk' naar een eetcultuur waarin we beter omgaan met dier en natuur? Haar boek is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de vegetariërs en flexitariërs onder ons, maar ook voor verstokte vleeseters. Tijdens het toekomstdiner leest ze voor uit haar boek, en gaan we met elkaar in gesprek over patronen in het heden, maar dan vanuit de toekomst. Praktisch Datum: 5 februari 2020 Aanvang: 18.00 uur inloop, 18.30 aan tafel Locatie: The Table by Pippens, Strijp-S, Eindhoven Adres: Philitelaan 61-01, Tickets Bestel hier je ticket! DFS-leden krijgen een korting aan van €25,-. Het 20(!)-gangendiner, inclusief drankarrangement kost dan  €50,- Ben je (nog) geen lid? Dan betaal je  €75,- inclusief drankarrangement. Of lees hier hoe je lid wordt van DFS. Let op! Meld je aan vóór 24 januari, 17.00 uur.  

Meer weten »

maart 2020

GEANNULEERD // Artificial Intelligence: welke toekomst maken we?

do 19 maart 2020 | 11:00 - 15:30
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Groningen, Groningen Nederland
€25 – €50

LET OP! Dit event gaat niet door! Het Forum in Groningen is gesloten vanwege het coronavirus en daarom zal het evenement op 19 maart a.s.  niet doorgaan.   We willen het evenement graag verplaatsen naar een latere datum. Daarover zijn we met Het Forum in gesprek. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben laten we dit zo snel mogelijk weten via onze nieuwsbrief. Heb je al een ticket gekocht dan ontvang je van ons een mail over de annulering van het event. Voor vragen mag je ons altijd mailen. Voor nu zorgen we dat het geld wordt teruggestort, en we melden ons zodra we meer weten! Rudy van Belkom, toekomstonderzoeker van STT en onze spreker heeft nog een digitaal verzoek. Via deze link kun je een online enquête invullen over de scenario’s. Het kost 5 minuten en geeft een eerste aanzet voor normatieve toekomstscenario’s voor AI. En het is een mooie voorbereiding op de AI-sessie, die we hopelijk op een ander moment kunnen plannen. Wat betekent Artificial Intelligence (AI) voor de manier waarop we in de toekomst keuzes maken als individu en als samenleving? Deze vraag onderzoeken we op 19 maart bij de tentoonstelling AI - more than human op het Forum in Groningen. Wat betekent het in de toekomst om mens te zijn? Hoe werken en leven we samen met machines? We laten ons inspireren op deze expositie met tastbare voorbeelden van AI – nu én straks. En vervolgens gaan we met Rudy van Belkom, toekomstonderzoeker bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) aan de slag. Rudy werkt al ruim een jaar aan een serie onderzoeken over de toekomst van AI. De eerste – Duikboten zwemmen niet – gaat over de vraag wat AI-technologie nu en straks zal kunnen. En in de tweede – De computer zegt nee – verkent hij de toekomst in 5 scenario’s. Deze zomer komt de derde publicatie uit met de focus op ethiek en de gewenste toekomst met AI. Om tot dit normatieve scenario te komen heeft hij onze input nodig. Wat is volgens futuristen een wenselijk scenario? In een interactieve workshop denken we samen na over ethische vraagstukken om zo tot een gewenst scenario met AI te komen. Tickets Voor DFS-leden kost deelname inclusief toegang tot de expositie, workshop & lunch €25,-, voor niet-leden €50,-. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite. Als je nog geen lid bent maar dat wel wilt worden, betaal je € 75,- voor een jaarlidmaatschap van DFS en krijg je de toegang tot dit evenement van ons cadeau. Neem voor die optie even contact op via mail. Praktisch: Er wordt een nieuwe datum gezocht voor dit evenement. We houden je via onze nieuwsbrief op de hoogte.

Meer weten »

april 2020

Koffie in tijden van Corona #1

wo 8 april 2020 | 14:00 - 15:00
Online Nederland
Gratis

8 april 2020 | 14.00 - 15.00 uur | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken! Wil je meepraten? Schrijf je in via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail. 

Meer weten »

DFS Toekomstcafé: A world without work

do 16 april 2020 | 15:00 - 17:00
Online Nederland
Gratis

16 APR 2020 | 15.00 - 18.00 UUR | ONLINE Op 16 april a.s. houden we van 15.00 – 17.00 uur het DFS Toekomstcafé online! Met een inleiding van DFS-lid Daan Putman Cramer gaan we aan de slag met ‘een toekomst zonder werk’. Op dit moment voor sommigen een pijnlijke realiteit die veel onzekerheid met zich meebrengt. Iets wat wij niet hadden voorzien bij het maken van onze agenda. Toch willen we juist nu hierover van gedachten wisselen om elkaar een hart onder de riem te steken. Want de wereld van werk gaat veranderen. Corona is hiervoor misschien zelfs de katalysator. Aan de hand van het boek ‘A world without work’ van Daniel Susskind nodigt Daan ons uit te filosoferen over deze toekomst. Hoe verandert het onze maatschappij? Kunnen we zoveel vrije tijd wel aan? Moet er ‘vrijetijdsbeleid’ worden ingevoerd? En is deze manier van kijken naar werk misschien de oplossing voor een volgende pandemie? We ontmoeten je graag online, ook om te horen hoe het met jullie is en wat jullie meemaken. Graag tot 16 april om 15.00 uur. Ben je erbij? Meld je aan via Eventbrite.

Meer weten »

Koffie in tijden van Corona #2

wo 22 april 2020 | 14:00 - 15:00
Gratis

22 april 2020 | 14.00 - 15.00 uur | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken! meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

Meer weten »

mei 2020

Koffie in tijden van Corona #3

wo 6 mei 2020 | 14:00 - 15:00

6 mei 2020 | 14.00 - 15.00 uur | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken!   Update > we bespreken aanstaande woensdag de volgende thema's: Wat is de rol van toekomstverkennen in deze tijd? Hoe kunnen we de weg van de vele grassroot initiatives naar het nieuwe normaal verkennen? En hoe kunnen we elkaar helpen als toekomstverkenners? Vakgebied in kaart: hoe kunnen we ons werk beschrijven? En hoe kunnen we daarvoor het platform DFS gebruiken?   meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

Meer weten »

DFS – webinar scenarioplanning met Jan Nekkers

wo 20 mei 2020 | 15:00 - 16:30

20 MEI 2020 | 15.00 – 16.30 UUR | online Jan Nekkers is DFS-lid en directeur en oprichter van Futureconsult. Hij houdt zich al ruim 20 jaar bezig met scenarioplanning en onlangs verscheen de geheel herziene versie van zijn handboek scenarioplanning 'Wijzer in de toekomst'. Op 20 mei geeft Jan een webinar exclusief voor DFS-leden. Je leert de basics van scenarioplanning, en je gaat aan de slag met een case. En je krijgt natuurlijk alle gelegenheid om je vragen te stellen over het maken en gebruiken van scenario's voor strategie. Meld je aan via eventbrite, dan ontvang je een dag voor aanvang de inloggegevens voor dit event.

Meer weten »

juni 2020

Koffie in tijden van Corona #4

wo 3 juni 2020 | 14:00 - 15:30

3 juni 2020 | 14.00 - 15.00 uur + een beetje uitloop voor wie dat wil | online Als bestuur van DFS willen we graag met elkaar en met jullie van gedachten wisselen over de huidige situatie: wat doet deze crisis met onze werkzaamheden en wat maakt het bij jullie los? Hoe gaan we ermee om en hoe kunnen we samen nadenken over de toekomst na corona? Komende periode zijn we daarom online te vinden. Met de koffie meet-ups willen we laagdrempelig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat jou als DFS-lid bezig houdt. We hopen je snel te zien en te spreken! Een vraag of thema dat je wil bespreken? Mail ons je ideeën via info@dutchfuturesociety.nl! meld je aan via Eventbrite en ontvang inloginstructies per mail

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen