Add your event to our calendar!

The Dutch Future Society aims to provide a platform for all those who are involved with the future, including businesses and other organisations. Please do let us know about any interesting event or meeting that you would like te see featured on our event calendar by sending an email to info@dutchfuturesociety.nl, so that we can better share the knowledge and experience of our field!

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

50 jaar Wet van Moore: Over struisvogels, doemdenkers en wereldverbeteraars

10 June, 2016 @ 14:30 - 16:30

DFS Member korting

Exponentiele ontwikkelingen blijven heel lang ‘onder de radar’.  Maar als ze eenmaal doorbreken, komen ze heel snel en zorgen ze voor disruptie van bestaande systemen.  En er staan nu nogal wat exponentiele ontwikkelingen vlak voor hun doorbraak. Hoe voorkomen we dat dit leidt tot chaos in de sociale systemen? De Dutch Future Society nodigt u uit voor een ‘leeg vel papier’ bijeenkomst onder leiding van prof. dr. Wim de Ridder. Denk en discussieer mee over de gevolgen van de digitale revolutie voor ons nationaal en internationaal politiek bestel.

05MOORESLAWweb-master768Toen Gordon Moore in 1965 zijn visie op de toekomst van Intel formuleerde, kon hij slechts hopen dat wij vijftig jaar later terug zouden kijken op een periode waarin de chipontwikkeling daadwerkelijk volgens de Wet van Moore heeft plaatsgevonden. Reacties op, en consequenties van, de snelle ontwikkeling van chips lopen door elkaar. We denken aan ongeloof (over een paar jaar is de Wet van Moore teneinde), ontkenning (zonne-energie is geen optie), verzet van overheden (internetcensuur) en hacking ten dienste van het geluk van de mensheid (Anonymous).

Ook voor de Dutch Future Society is 50 jaar Wet van Moore een moment van bezinning. Wanneer we naar de toekomst kijken wordt duidelijk dat we ons moeten beraden op de gevolgen van de digitale revolutie voor ons nationaal en internationaal politiek bestel. Wat zijn de kansen op een derde wereldoorlog of op werkgelegenheid voor iedereen?

We willen discussiëren met wat steeds vaker een ‘leeg vel papier’ wordt genoemd. We willen zonder conventies, belangenbehartiging of vooropgezette visies nadenken over toekomst. We zoeken naarbelangrijke informatie die we nog niet hebben ontdekt en naar samenwerkingspartners waarvan we het bestaan nog niet wisten.cropped-1444638861_foto-wr-dec-2013-Fotostudio-Gerry-Hurkmans-Amsterdam

De Dutch Future Society nodigt u uit voor een ‘leeg vel papier’ bijeenkomst onder leiding van prof. dr. Wim de Ridder bij Radion in Amsterdam op 10 juni, tussen 14.30 (inloop 14.00) en 16.30 met aansluitend een borrel.

Kosten voor deze sessie (inclusief één gratis consumptie)

€5,- voor DFS Members (log hieronder in of sign up voor uw kortingscode)

€10,- voor non-DFS members

Leden van de pers nodigen wij uit om een email te sturen naar info@dutchfuturesociety.nl voor vrije toegang.

Locatie:

Radion, Louwesweg 1, 1066 EA Amsterdam

 

DFS Member korting

This content is for members only. You must log in to view this content.

Share this with others:
Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail

Details

Date:
10 June, 2016
Time:
14:30 - 16:30
Cost:
DFS Member korting
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Organizer

Dutch Future Society
Email:
info@dutchfuturesociety.nl
Website:
www.dutchfuturesociety.nl

Venue

Radion
Louwesweg 1
Amsterdam, Noord-Holland 1066 EA Netherlands
+ Google Map
Website:
http://www.radionamsterdam.nl